parallax background


Overlijdensrisicoverzekering? Besparen!

Heeft u een overlijdensrisicoverzekering?
Deze verzekeringen zijn in de afgelopen 10 jaar soms wel 60% goedkoper geworden.


Overlijdensrisicoverzekering

Heeft u een verzekering die geld uitkeert als (een van) de kostwinner(s) overlijdt? Bijvoorbeeld als onderdeel van uw hypotheek? We noemen zo'n verzekering een overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekeringen zijn in de afgelopen 10 jaar soms wel 60% goedkoper geworden. Misschien kunt u dus flink besparen op uw premie.

Meer weten?

Heeft u een overlijdensrisicoverzekering? Bent u gezond?
Dan is het interessant om te onderzoeken of een nieuwe polis voordeliger is voor u.
Soms scheelt het wel honderden euro’s per jaar.
Ik wil meer informatie


Waarom zijn deze verzekeringen zoveel goedkoper geworden?

Sinds 2002 zijn overlijdensrisicoverzekeringen steeds goedkoper geworden. Sommige verzekeringen zijn zelfs 60% in premie gedaald. Er zijn 3 oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

  • We leven steeds langer, waardoor verzekeraars minder uit hoeven te keren.
  • De concurrentie tussen verzekeraars is in de afgelopen jaren flink toegenomen.
  • Processen van verzekeraars worden steeds efficiënter.

Hoe werkt het?

  • Uw overlijdensrisicoverzekering oversluiten is heel eenvoudig. Wij kunnen alles voor u regelen. Allereerst door heel veel verzekeraars voor u te vergelijken. Dat doen we niet alleen op basis van prijs, maar ook op basis van voorwaarden.
  • Blijkt dat een andere verzekering inderdaad veel goedkoper en minstens net zo goed is, dan kunnen we die voor u afsluiten.
  • Uw huidige verzekering beëindigen we pas als de nieuwe verzekering is goedgekeurd. Dit voorkomt dat u (tijdelijk) geen dekking heeft.
  • Bij het oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering hoeft u geen boete te betalen. U begint dus meteen met besparen.

Roken

Het premieverschil tussen roken en niet roken is groter geworden. Oversluiten is dus extra gunstig als u niet rookt en nóg gunstiger als u vroeger (toen de verzekering werd afgesloten) rookte en nu niet meer.

Afgelost op uw hypotheek?

Heeft u afgelost op uw hypotheek en is uw overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan uw hypotheek? Dan kan misschien ook het afgesproken bedrag dat bij overlijden wordt uitgekeerd omlaag. U bespaart dan dubbel. Laat echter eerst onderzoeken of dat wel verstandig is om te doen.

Hypotheek met NHG

Om in aanmerking te komen voor NHG is het niet meer verplicht om een overlijdensriscoverzekering af te sluiten als de lening meer bedraagt dan 80% van de waarde van de woning. Sluit u uw oude hypotheek met NHG over of financiert u uw nieuwe woning opnieuw met NHG, dan is uw overlijdensrisicoverzekering misschien niet meer nodig om voor deze garantie in aanmerking te komen. Maar ook hier geldt: Laat u eerst goed informeren of dat wel verstandig is om te doen.